Waar let je op als je voor het eerst een huis gaat kopen (lees meer):

1. Orienteer je goed op de buurt waar je wilt wonen. Een huis kan heel mooi zijn, maar zijn derandvoorwaarden ook mooi genoeg om voor langere tijd er te kunnen blijven. Is het kindvriendelijk? Zijn er scholen in de buurt?    Is openbaar vervoer dichtbij?Zijn de uitvalswegen vlakbij? Is het ’s avonds ook zo rustig als op het moment dat je voor het eerst ging kijken?

2. Kijk goed naar de prijs, die je ervoor wilt en kan betalen. Ga pas bieden als je zeker weet dat je dat    hypotheek kan krijgen en dat je maandlasten kunt, maar vooral ook wilt betalen.

3. Vraag om budgetadvies. Het Huis van Amber heeft alle expertise en tools in huis om je goed te adviseren. Wij maken een doordacht financieel plan zodat je naast je huis ook nog leuke dingen kunt blijven doen.
Je hebt je droomhuis gevondenBen je een prijs overeengekomen, dan bespreken we nogmaals al je wensen en verwachtingen zodat je niet alleen een goed gevoel hebt over je hypotheek, maar ook over de rest van je uitgaven.

4.   Dan teken je de koopovereenkomst en leggen wij de hypotheek voor je vast. Wij gaan druk aan de gang met het beoordelen van je papieren, het maken van een financieel rapport en het aanvragen van je hypotheek. Het enige wat jij nu doet is ontspannen en je huis virtueel inrichten.5.  Bij het volgende gesprek, teken je de nodige papieren. Deze worden naar de geldverstrekker gestuurd en na enige dagen heb je een definitief akkoord. Wij bewaken alle tijdslijnen en andere verplichtingen uit het koopcontract zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Als je dat wilt, regelen we bijvoorbeeld ook je woonhuisverzekering (en andere verzekeringen) zodat je nieuwe woning niet onverzekerd is. Dit doen we kosteloos!6.  Je gaat naar de notaris om de officiele aktes te ondertekenen en krijgt de sleutel. Als je er prijs op stelt gaan wij met je mee. Je neemt de sleutel in ontvangst en …… klussen maar! 7.  Je bent gesetteld en dan? Natuurlijk komen wij graag een keer kijken naar het resultaat van je harde werk. Zelfs in de jaren daarna houden wij regelmatig contact om je hypotheek up-to-date te houden. Deze gesprekken zijn kosteloos.