Waar let je op als je voor het eerst een huis gaat kopen?
1. Orienteer je goed op de buurt waar je wilt wonen. Een huis kan heel mooi zijn, maar zijn de
randvoorwaarden ook mooi genoeg om er voor langere tijd te kunnen en willen blijven.
Is het kindvriendelijk?
Zijn er scholen in de buurt?
Is openbaar vervoer dichtbij?
Zijn de uitvalswegen vlakbij?
Is het ’s avonds ook zo rustig als op het moment dat je voor het eerst ging kijken?
2. Kijk goed naar de prijs, die je ervoor wilt en kan betalen. Ga pas bieden als je zeker weet dat je dat
hypotheek kan krijgen en dat je maandlasten kunt, maar vooral ook wilt betalen.
3. Vraag om budgetadvies. Het Huis van Amber heeft alle expertise en hulpmiddelen in huis om je goed te adviseren. Wij maken een doordacht financieel plan zodat je naast je huis ook nog leuke dingen kunt blijven doen.

Je hebt je droomhuis gevonden:
Ben je een prijs overeengekomen, dan bespreken we nogmaals al je wensen en verwachtingen zodat je niet alleen een goed gevoel hebt over je hypotheek, maar ook over de rest van je uitgaven.

4. Dan teken je de koopovereenkomst en leggen wij de hypotheek voor je vast.
Wij gaan druk aan de gang met het beoordelen van je papieren, het maken van een financieel rapport en het aanvragen van je hypotheek.
Het enige wat jij nu doet is ontspannen en je huis virtueel inrichten.
5. Bij het volgende gesprek, teken je de nodige papieren. Deze worden naar de geldverstrekker gestuurd en na enige dagen heb je een definitief akkoord. Wij bewaken alle tijdslijnen en andere verplichtingen uit het koopcontract zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Als je dat wilt, regelen we bijvoorbeeld ook je woonhuisverzekering (en andere verzekeringen) zodat je nieuwe woning niet onverzekerd is. Dit doen we kosteloos!
6. Je gaat naar de notaris om de officiele aktes te ondertekenen en krijgt de sleutel. Als je er prijs op stelt gaan wij met je mee. Je neemt de sleutel in ontvangst en …… klussen maar!
7. Je bent gesetteld en dan? Natuurlijk komen wij graag een keer kijken naar het resultaat van je harde werk. Zelfs in de jaren daarna houden wij regelmatig contact om je hypotheek up-to-date te houden. Deze gesprekken zijn kosteloos.

2.1. volgende woning (Lees meer)
Je weet hoe het is om huiseigenaar te zijn. Je kent de lusten en de lasten. Je wilt graag verhuizen omdat er kinderen zijn gepland of dat zij juist de deur uit zijn. Je wilt groter of juist kleiner wonen. Wij komen graag vrijbijvend langs om jouw situatie te inventariseren. Jouw wensen staan centraal. Aan de hand van je actuele financiele situatie, beoordelen wij of aan je wensen kan worden voldaan en brengen wij advies uit. Als je besluit een andere woning te kopen, dan begeleiden wij je van aankoop tot sleuteloverdracht, zoals hier beschreven.

2.1.1. oversluiten huidige hypotheek
Je hebt een bestaande hypotheek, maar voldoet deze nog wel? Er zijn diverse redenen waardoor jouw (financiële) situatie kan wijzigen: gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, arbeidsongeschiktheid of een verbroken relatie. Of je wilt een reis maken of juist een studie oppakken. Ook de lage hypotheekrente is een reden om je bestaande hypotheek onder de loep te nemen.
Wij nemen jouw situatie en jouw wensen met je door en adviseren je om je bestaande hypotheek over te sluiten of juist niet. We rekenen exact uit hoeveel jij kunt besparen. Geheel vrijblijvend.
Lees meer [link to 3.3]

2.1.2. verbouwen (link to 3.4)
Je woont al een tijdje in je woning. Je woont lekker en wilt niet verhuizen maar je huis is wel toe aan modernisering. De keuken is aan vervanging toe, de badkamer mag wel iets luxer of de vloer is niet meer mooi. Díe uitbouw die je altijd al wilde, wil je nu echt laten uitvoeren.
Je huis is inmiddels al wat meer waard geworden en je inkomen is misschien ook gestegen.
Samen kijken we naar je financiële mogelijkheden. We onderzoeken of jouw huidige hypotheek voordeliger kan in combinatie met de verbouwing. We berekenen je exacte maandlast. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij doen je financiële begeleiding vanaf het eerste gesprek totdat de verbouwing klaar is (en ver daarna).