Een expat is een kennismigrant die uit het buitenland in Nederland komt werken en wonen. Hij of zij heeft speciale kennis in een vakgebied die er in Nederland nietof te weinig is. Hiervoor wordt hij/zij beloont met een speciaal belastingvoordeel. Omdat expats vaak voor kortere periode in Nederland blijven, huren zij meestal een huis.
Toch is het vaak voordelig om een huis te kopen omdat:
1. De huur vaak heel hoog is
2. De hypotheeklast vaak lager is dan huren
3. Bij verkoop na een aantal jaar, de opbrengst hoger is dan de hypotheek. Hierdoor is de aankoop een prima investering voor later. Zij kunnen de woning eventueel bij terugkeer naar eigen land verhuren aan andere expats en hiermee hun hypotheek blijven betalen. De opbrengst is hoger dan de hypotheek en maken zij winst. De begeleiding van de verhuur kunnen zij uit handen geven aan specialisten

4.2. Huur
Expats kunnen ook een huis huren. Meestal zal dit in de eerste maanden het geval zijn. Adviseurs van Het Huis van Amber helpen met het vinden van een geschikte huurwoning. Als er kinderen zijn, dan kijken wij naar de Internationale scholen in de buurt of de bereikbaarheid daarvan. Wij spreken meerdere talen en begrijpen meerdere culturen. Wij begrijpen dat je niet thuis bent in de Nederlandse regels en helpen verder dan alleen de woning. Wij willen graag dat jij je thuis voelt in Nederland en zullen er alles aan doen om u dat gevoel te geven. Wij ontzorgen op meer vlakken dan de woning.