Aankoop bestaande woning
Laat je koopakte goed doornemen door je adviseur voor je hem tekent.
Er staat allerlei informatie in die belangrijk zijn voor je hypotheek.
Zoals bijvoorbeeld:
* datum ontbindende voorwaarden: dit is de datum dat de hypotheek geregeld moet zijn. Wij zorgen ervoor dat vòòr deze datum de hypotheek rond is.
* datum waarborgsom of bankgarantie. De verkoper wil er zeker van zijn dat de koop door gaat en vraagt hiervoor een garantie. Wij houden dit je in de gaten en verzorgen de aanvraag.
* erfpacht. Bij erfpacht koop je niet de grond, maar “huur” je de grond en koop je het huis. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Die staan in een zogenaamde erfpachtovereenkomst. Wij zien erop toe dat deze door de verkoper wordt overhandigd en of deze voldoet aan de eisen van de geldverstrekker.
* appartementsrecht: Hierbij koop je niet het hele gebouw, maar is deze gesplitst in delen. Er moet een splitsingsakte zijn en een Vereniging van Eigenaren. Wij onderhouden contacten met de makelaar om alle documenten te krijgen, bestuderen deze en brengen hier advies over uit.

Lees meer (link to 2.1.1.)

3.1.2. Aankoop nieuwbouwwoning
(link to 2.1.1)

Het kopen van een nieuwbouw woning is iets anders dan het kopen van een bestaande woning. Hierbij betaal je geen overdrachtsbelasting, maar BTW. Meestal zit dit bedrag al in de koopsom. Soms moet je bouwrente betalen, dit is afhankelijk van het moment dat de bouw begint en is vastgelegd in de koopovereenkomst. Je tekent 2 overeenkomsten:

1. koopovereenkomst: hierin wordt de koop van de grond vastgelegd
2. aannemingsovereenkomst: hierin wordt de koop van de woning vastgelegd. De bouw gaat in fases en je betaalt ook in fases.
De hypotheekaanvraag gaat op dezelfde manier als bij een bestaande woning. De uitbetaling van het geld gaat echter niet ineens, zoals bij een bestaande woning, maar wordt in delen uitbetaald door de bank. De bank houdt het geld in een bouwdepot en betaalt als je een nota hebt. Vaak kan je dit zelf doen met internetbankieren. De eerste betaling is van de grond en gebeurt meestal bij de notaris. Alle andere betalingen worden gedaan aan de aannemer. Als je uit eigen middelen hebt betaald, kan dit geld ook naar je eigen rekening worden overgemaakt.

3.1.3. oversluiten
(link to 2.1.3)

4. Verbouwen
(link to 2.1.4)

5. Scheiden
Relatie verbroken of een echtscheiding…..Wat nu?
Er komt zoveel kijken bij een scheiding. Veel emoties, ouderschapsplan, alimentatieregelingen, verdeling van inboedel, verdeling van vermogen, een huis. Allemaal zaken die het soms moeilijk maken om nog goed de financiële situatie te overzien. Wij maken het overzichtelijk voor je en vertellen je wat je allemaal kunt doen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en brengen je, als je dat wilt, in contact met instanties die hierbij kunnen helpen. Er komen belastingtechnische zaken bij kijken. Wij zorgen wij ervoor dat de hypotheek goed geregeld wordt èn dat je later geen fiscale zorgen hebt.

6.Restschuld
Helaas gebeurt het nog steeds. Gelukkig zijn we de crisis voorbij en is het niet heel vaak meer nodig. Als het dan toch gebeurt: je hypotheek is hoger is dan de opbrengst bij verkoop; je wilt toch graag een ander huis kopen, dan kunnen wij ervoor zorgen dat je de restschuld mee kan financieren bij je nieuwe woning. Hiervoor zijn bij de verschillende geldverstrekkers verschillende voorwaarden aan verbonden. Wij bekijken voor jou de meest gunstige voorwaarden en sluiten de hypotheek af bij de geldverstrekker die voor jouw situatie het beste is.